Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Avoimet kylät on vuodesta 2015 valtakunnallisesti järjestetty tapahtumapäivä, jona kylät ympäri Suomea järjestävät erilaista tekemistä ja kutsuvat kaikki tutustumaan toimintaansa. Ypäjänkylän kyläyhdistys on ollut alusta asti mukana päivän toteutuksessa.

 

Ypäjänkylän KyläNomadi-reitin selainversio: https://citynomadi.com/route/ae610c931ce8152129660aad5468912e

--

Valtakunnallinen Avoimet kylät tapahtuma toteutetaan tänä vuonna lauantaina 12.6.2021 koronan vuoksi viimevuotiseen tapaan netissä. 

Ennakkotietoa tapahtumasta Kanta-Hämeessä seuraavassa Hämeen kylät ry:n reilun 3 minuutin mittaisessa videossa (klikkaa linkkiä).

--
Sähköiselle KyläNomadi-kartalle on koottu tietoa Ypäjänkylän luonnosta, nähtävyyksistä, historiasta ja kylän palveluista. Kartalla on kaikkiaan yli 30 kohdetta. Nomadi-sovellus ohjaa kulkijaa maastossa ja nostaa esille kylän erityisyydet. Sovellus näyttää maastossa polun ja sijainnin sekä ilmoittaa, että huomaa kulkiessa katsoa kyläkohteen tekstin, kuvan, videon tai muun sisällön.

Tietokoneelta voi myös lähteä virtuaalikierrokselle ja katsoa kohteita sekä suunnitella retken etukäteen.

Linkit Avoimet Kylät verkossa -tapahtumaan tehtyihin KyläNomadi-reittien selainversioihin löydät täältä https://citynomadi.com/route/?keywords=kylänomadi . Suoraan Ypäjänkylän reitille pääsee täältä: https://citynomadi.com/route/ae610c931ce8152129660aad5468912e

Ilmaisen Nomadi-sovelluksen älylaitteeseen voi ladata täältä https://app.citynomadi.com/.

--

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Näin myös 28.4. netissä toteutettu Ypäjänkylän Kylälle asumaan -esittely on otettu mukaan. Esitystä pääsee katsomaan sekä nauhoitettuna selostuksella ja kuvilla varustettuna versiona että tiiviinä pdf-versiona.

Kylälle asumaan esityksen nauhoitettu versio: https://youtu.be/IfjiXqO6nds ja suora linkki esitys-PDF:ään: https://suomenkylat.fi/wp-content/uploads/2021/06/Ypajankyla.pdf. Nauhoituksessa kunnanjohtajan tervehdys vähän pätkii alussa. Tässä alkuperäinen:  Kunnanjohtajan tervehdys

--

Uutuutena tulee mahdollisuus tutustua Ypäjänkylälle rakennettuun Geokätköily -reittiin, harrastajien tuntema uudehko Adventure Lab avautuu lauantaiaamuna. 

Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää! Siinä etsitään harrastajien mielenkiintoisiin paikkoihin piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan avulla. Geokätköjen sijaintitiedot sekä kuvaukset näkyvät rekisteröityneille harrastajille maailmanlaajuisen yhteisön sivulta (geocaching.com). 

Suomalainen käyttäjä voi rekisteröityä suomalaiselle sivustolle (geocache.fi). Rekisteröityminen on maksutonta. Geokätköilyn aloittamiseen riittävät siis verkkoyhteys ja gps-paikannukseen soveltuva laite tai älypuhelin. Adventure lab -sovelluksen voi ladata https://labs.geocaching.com/ -sivulta.